Luft-luft värmepumpar

På NV skåne ventilation kan vi hjälpa er att installera ert nya luft-luft värmepump-system. Vi föredrar att jobba med Mitsubishis luft-luft värmepumpar då de håller en kvalitet vi kan tryggt stå bakom.


Varför ska jag installera en luft-luft värmepump?

En luftvärmepump ger ett delvis decentraliserat energiförsörjningssystem. Det innebär att den till störst del fungerar oberoende av befintlig värmeförsörjning. Installation är praktiskt och enkel, så även den regelbundna skötseln och underhållet. Ekonomiskt är det en relativt billig investering som på sikt sparar in på övrig uppvärmning. Kombinerat med solceller för att driva energiförbrukningen är det dessutom ett mycket bra ekonomisk alternativ för såväl uppvärmning som konditionering.

Varför vi rekommenderar Mitsubishi luft-luft värmepumpar

Vi föredrar att jobba med Mitsubishis värmepumpar då de håller god kvalitet och tillverkas av dem själva. Det gör att deras värmepumpar är anpassade till vårt nordiska klimat. De är bland de tystaste på marknaden och kommer med många års garanti. Mitsubishi har också vunnit bäst i test på flera olika test-hemsidor som t.ex. hemfakta.se och test.se

De viktigaste aspekterna när du funderar på luft-luft värmepump

– Den ska vara anpassad för det nordiska klimatet
– Bostadsyta, utomhusklimat samt husets isolering avgör effekten
– En öppen planlösning ger allra bäst effekt
– Investeringen betalar sig inom tre-fyra år
– SCOP-värdet ger en bra uppfattning om pumpens effekt
– SEER värdet ger en uppfattning om dess kapacitet för luftkonditionering

Vad betyder SCOP och SEER

SCOP står för seasonal coefficient of performance och är ett genomsnittsvärde för värmefaktorn under ett helt år, så kallad årsvärmefaktor. När man mäter SCOP tar man hänsyn till olika faktorer som till exempel förändringar i luftfuktighet och utomhustemperatur.
SEER står för Seasonal Energy Efficiency Ratio och är ett mått på luftvärmepumpens energieffektivitet vid luftkonditionering utslaget över en säsong. Rent praktiskt mäter man EER-värdet vid några olika temperaturer och viktar dessa värden olika för att få ut ett genomsnittligt säsongsvärde.